Fordelene med høykonsentrert omega 3

Fordelene med høykonsentrert omega 3

May 28, 2024Peter Lund

Omega 3 fettsyrer er essensielle for vår helse, og høykonsentrert omega 3 har blitt stadig mer populært på grunn av dets mange helsefordeler. I denne artikkelen skal vi utforske hva høykonsentrert omega 3 er, hvorfor det er viktig, og hvordan det kan bidra til vedlikehold av normalt triglyseridnivå i blodet.

Hva er høykonsentrert omega 3?

Omega 3 høykonsentrert er et kosttilskudd som inneholder en høyere andel av omega-3 fettsyrene EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre) sammenlignet med vanlige omega 3-tilskudd. Omega-3 fettsyrene finnes naturlig i fet fisk som laks, makrell og sardiner, men mange mennesker får ikke nok gjennom kosten alene. Derfor kan et høykonsentrert omega 3-tilskudd være en effektiv måte å sikre tilstrekkelig inntak av disse essensielle fettsyrene.

Hva er omega 3 bra for?

Omega 3 fettsyrene er viktige for mange kroppsfunksjoner, blant annet:

 • Hjertehelse: EPA og DHA bidrar til vedlikehold av normalt triglyseridnivå i blodet, noe som kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.
 • Hjernefunksjon: DHA er spesielt viktig for hjernens utvikling og funksjon. Det bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon gjennom hele livet.
 • Leddhelse: Omega 3 kan bidra til å redusere betennelser i kroppen, noe som er gunstig for personer med leddplager.

De beste kildene til omega 3

Selv om fisk og sjømat er de beste naturlige kildene til omega-3 fettsyrene, kan det være utfordrende å få i seg tilstrekkelige mengder kun gjennom kosten. Ulike produktene på markedet, inkludert kapsler og flytende former av høykonsentrert omega 3, gir en praktisk måte å øke inntaket på.

Hvordan velge det beste omega 3-tilskuddet

Når du skal velge et omega 3-tilskudd, er det viktig å se etter produkter som gir en høy konsentrasjon av EPA og DHA. Et godt tilskudd bør inneholde minst 1000 mg omega-3 fettsyrer per kapsel, med en betydelig andel av disse som EPA og DHA. For eksempel kan et kvalitetsprodukt inneholde 250 mg EPA og 250 mg DHA per kapsel.

Norwegian Fish Oil® Omega-3 høykonsentrert har markedets høyeste innhold av EPA og DHA fettsyrer (33% EPA og 22% DHA). Det vil si:

1 Kapsel gir deg:

 • Fiskeolje: 1000 mg
 • Omega-3 fettsyrer totalt: 650 mg
 • EPA (eikosapentaensyre): 330 mg
 • DHA (dokosaheksaensyre): 220 mg

2 Kapsler gir:

 • Fiskeolje: 2000 mg
 • Omega-3 fettsyrer totalt: 1300 mg
 • EPA (eikosapentaensyre): 660 mg
 • DHA (dokosaheksaensyre): 440 mg

 

Helsefordeler ved høykonsentrert omega 3

Hjertehelse

Flere studier har vist at omega 3-tilskudd kan bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. EPA og DHA bidrar til vedlikehold av normalt triglyseridnivå i blodet, som er en viktig faktor for hjertehelsen. I tillegg kan omega 3 bidra til å senke blodtrykket og redusere betennelser i blodårene.

Hjernehelse

Omega 3 fettsyrene, spesielt DHA, spiller en viktig rolle i hjernens funksjon og utvikling. Tilstrekkelig inntak av DHA er essensielt for normal hjerneutvikling hos spedbarn og barn, samt for å opprettholde kognitiv funksjon hos voksne. Forskning har også antydet at omega 3 kan ha positive effekter på mentale helseproblemer som depresjon og angst.

Ledd- og muskelhelse

Betennelsesdempende egenskaper gjør omega 3 til et nyttig tilskudd for personer med leddplager. Omega 3 kan bidra til å redusere stivhet og smerte forbundet med tilstander som leddgikt.

Hvordan ta høykonsentrert omega 3

Det anbefales å ta omega 3-tilskudd daglig for å oppnå de beste helseeffektene. Doseringen kan variere avhengig av produktet, men mange tilskudd anbefaler 1-2 kapsler daglig. Det er viktig å følge produsentens instruksjoner og eventuelt rådføre seg med en helsepersonell for å finne den riktige dosen for deg.

More articles