Meny
Meny

Hjerte og årer

• Enkle råd for et sunt hjerte:

Hjertet vårt er et livsviktig organ som aldri hviler så lenge vi lever, og vi må ta godt vare på det. Arvelige faktorer får vi ikke gjort noe med, men vi kan definitivt gjøre noe med hvordan vi lever og hva vi spiser.
Her får du noen enkle råd for et sunnere hjerte.

Det finnes mange forskjellige hjerte- og karsykdommer, blant annet hjerteinfarkt, angina pectoris (hjertekramper), hjertesvikt og hjerneslag. Disse sykdommene kan komme av flere årsaker, men gjerne som følge av et samspill mellom arvelige faktorer og livsstil. Hvis to eller flere av disse risikofaktorene opptrer samtidig øker risikoen for å utvikle hjerte-karsykdom betraktelig.

Vi kan ikke gjøre noe med genene våre, men det er mye vi selv kan gjøre med livsstilen vår, hva vi gjør i det daglige, hva vi spiser og hvordan vi mosjonerer. Hvis du ønsker å ta bedre vare på hjertet ditt bør du følge disse enkle rådene:

1. Stump røyken Undersøkelser fra Norge viser at røykere i gjennomsnitt mister elleve år av sitt liv, og hovedårsaken er hjerteinfarkt og andre hjerte-karsykdommer. Med andre ord, den beste gaven du kan gi hjertet ditt er å stumpe røyken.

2. Begynn å mosjonere Det er aldri for sent å komme i gang med trening. Alle som begynner å trene vil raskt merke at formen blir bedre, uansett alder og utgangspunkt. Fysisk passive personer, både menn og kvinner, har dobbelt så høy risiko for å utvikle koronar hjertesykdom enn de som de fysisk aktive. Man ser blant annet at god kondisjon er gunstig i forhold til fettstoffer i blodet, blodtrykk, insulinfølsomhet og overvekt. En kombinasjon av kondisjonstrening og styrketrening er vist å være gunstig for hjertet, det vil si at det er viktig både å få opp pulsen og at merke at man blir varm og sliten i kroppen.

3. Spis hjertevennlig kost Et hjertevennlig kosthold er i bunn og grunn sunt og variert kosthold som anbefales til alle friske. Noen matvarer er gunstige, som grove kornprodukter, frukt og grønnsaker, og fisk. Det er også viktig at man ikke får i seg for mye mettet fett, det vil si at man ikke får i seg mye rødt kjøtt.

Rutenett  Liste 
Fant 2 produkter
per side
Desc
 • Lipidex

  • Lipidbalanse & Kolesterol.

  Vital Pharma Lipidex inneholder fermentert rødris som bidrar
  til å senke skadelige høye homocystein verdier i organismen.
  Produktet er et kompleks med rød ris, Q-10 og tre B- vitaminer:
  B12, B6 og folsyre. Kombinasjonen av tre B-vitaminer folsyre, B6 og B12 bidrar til å senke skadelige homocysteinnivåer for å støtte hjerte- og karsykdommer.

  kr 449,00
 • Omega-3 Ultima

  • VERDENS STERKESTE OMEGA-3

  990mg Omega-3
  600mg EPA
  390mg DHA

  120 kapsler

  kr 849,00
Rutenett  Liste 
Fant 2 produkter
per side
Desc