Magnesium mangel symptomer - når bør du ta tilskudd?

Magnesium mangel symptomer - når bør du ta tilskudd?

May 08, 2024Peter Lund

Magnesium er et mineral som spiller en viktig rolle i hundrevis av biokjemiske reaksjoner i kroppen, inkludert muskel- og nervefunksjonen, regulering av blodsukkernivået, og blodtrykket. Mangelen på dette næringsstoffet kan føre til en rekke symptomer og helseproblemer. I denne artikkelen vil vi utforske symptomene på magnesiummangel, anbefalt dosering, de beste kildene til magnesium og tips for å inkludere mer av det i kostholdet ditt.

Symptomer på magnesiummangel

Identifisering av vanlige tegn

Mangel på magnesium kan ofte gå udiagnostisert fordi symptomene er så vanlige og ikke-spesifikke. Noen av de mest fremtredende tegnene inkluderer tretthet og utmattelse, en følelse som mange kan tilskrive bare en travel hverdag. Men vedvarende trøtthet, spesielt når den kombineres med andre symptomer på magnesiummangel som muskelkramper, nervøsitet og irritabilitet, bør ikke ignoreres.

Muskel- og nervesymptomer

En viktig rolle magnesium har er å opprettholde normal muskelfunksjon. Lite magnesium kan føre til muskelsvakhet, kramper og spasmer. Videre er muskel- og nervefunksjonen tett sammenkoblet med magnesiumnivåene i kroppen. Folk kan også oppleve symptomer som nummenhet og prikking når de har lavt magnesiumnivå.

Andre fysiske og mentale effekter

Blant annet kan symptomer som kvalme, oppkast og generell svakhet være tegn på magnesiummangel. Fra et psykologisk perspektiv kan mangel på dette mineralet også bidra til angst og depresjon. Det understreker hvordan magnesium spiller en sentral rolle ikke bare i vår fysiske helse, men også i vår mentale velvære.

Kilder til magnesium

Naturlige kilder til magnesium

Grønne grønnsaker, spesielt de med mørke blader, er rike på magnesium. Andre gode kilder inkluderer nøtter og frø, bønner og linser, og helkorn. Disse matvarene inneholder ikke bare magnesium, men også andre viktige vitaminer og mineraler.

Magnesium gjennom kosttilskudd

For de som kanskje ikke får nok magnesium gjennom dietten, kan magnesiumtilskudd være en effektiv løsning. Det er spesielt viktig for gravide og ammende, som har økt behov for magnesium. Når det kommer til tilskudd, anbefaler eksperter et daglig inntak som varierer basert på alder, kjønn og helsetilstand.

Vital Pharma tilbyr Magnesium-tilskudd med tillegg av vitamin B6, og er designet for å støtte normal muskelfunksjon og redusere trøtthet og utmattelse. Kombinasjonen av magnesium og B6 i ett tilskudd kan være særlig nyttig fordi B6 bidrar til å maksimere kroppens anvendelse av magnesium. Dette gjør tilskuddet effektivt for personer som opplever muskelsvakhet, kramper eller muskelsmerter, og det kan også være nyttig for de som har mye stress, søvnproblemer, eller et høyt inntak av koffein og alkohol.

Magnesium og søvn

Fordelene med magnesium for bedre søvn

Magnesium har en beroligende effekt på nervesystemet, noe som kan hjelpe deg å sove bedre. Det er grunnen til at mange anbefaler å ta magnesiumtilskudd om kvelden som en del av et sengetidsrituale for å fremme bedre søvn.

Magnesium dosering

Anbefalt daglig inntak

Hvor mye Magnesium bør man få i seg? Spedbarn har et daglig behov for 80 milligram (mg) magnesium. Dette behovet stiger etter hvert som barnet vokser og blir eldre. For ungdom over 14 år og voksne menn er det anbefalte daglige inntaket 350 mg. Kvinner, derimot, bør sikre seg minst 280 mg daglig, og dette gjelder også under graviditet og ammeperioden.

Avsluttende tanker

Magnesium er et essensielt mineral som spiller en viktig rolle i mange kroppsfunksjoner. Å forstå symptomene på magnesiummangel og vite hvor mye magnesium kroppen din trenger, kan bidra til å opprettholde god helse. Les mer om kosttilskudd og hold deg informert om hvordan du kan forbedre din fysiske og mentale velvære gjennom riktig ernæring og kosttilskudd. 

Se vårt Magnesium + B6 med 350mg daglig dose.

 

More articles